Mindszenti Önkéntes Pont

„Az önkéntes tevékenység a társadalmi szolidaritás egyik legnemesebb megnyilvánulási formája, amely szorosan összeforrt az aktív civil társadalom eszméjével. Komoly kohéziós erőt biztosít az összetartó társadalom kialakításához is. „


2008. június 5-étől működik Mindszenten a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központban a Mindszenti Önkéntes Pont, mely segíti az önkéntesek toborzását, közvetítését, a programok, akciók előkészítését, lebonyolítását.


Egy hálózatba tartozunk a Csongrád megyei Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért –(Szeged), mint önkéntes központ és önkéntes centrum által a megyében többek között Szentesen, Makón és Hódmezővásárhelyen létesített önkéntes Pontokkal, illetve az általuk képviselt szervezetekkel.


Mindszenten 2011-ben a beregisztrált önkéntes szervezetek száma 24, a beregisztrált önkéntesek száma 70 fő. A leggyakrabban szellemi tudásukat és kétkezi munkájukat ajánlják fel településünkön az aktív tevékenységet térítésmentesen felvállalók. Évről-évre önkéntes akciókat szervezünk a település egy-egy aktuálisan fontos, a fejlődést elősegítő területén. Így 2008-ban és 2009 nyarán is a Tisza part árvíz utáni helyreállítási munkálatai közül vállaltunk fel és teljesítettünk feladatokat. 2010 nyarán, ezt a munkát kiegészítve a Helytörténeti Gyűjtemény tárgyi-és anyagi körülményeinek javításához járultak hozzá az önkéntesek. 2011-ben a Hét halász Háza Vendégház felújítási munkafolyamataiban működtek közre több mint 70-en, s nem csak Mindszentről, hanem a Hódmezővásárhely kistérség településeiről is fiatalok, felnőttek, nyugdíjasok.


Településünk rendezvényein rendszeresen közreműködnek a speciális tudással rendelkező, jó szándékú önkénesek. Legyen az adomány, vagy munkavégzés. A szervezeteinket (nonprofit, és cégbíróságon bejegyzett, valamint a klubok, baráti körök, csoportok, tevékenységi körök) a Mindszenten 2004 óta jól működő Civil Tanács koordináló szerepével összeköti. Az együttműködések az önkéntesek kiközvetítésében nagyon intenzívek.


A Mindszenti Önkéntes Pont az önkéntesség elfogadását népszerűsítő alkalmakkal, akciókkal, programokkal segíti.

 

Önkéntes Központ Szeged
Működtető szervezet: Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért
Iroda: 6725 Szeged, Kálvária tér 20.
Telefon: 20/464-3989
E-mail: kozpont@talentumonkentes.hu
Honlap: www.talentumonkentes.hu

 

Önkéntes Pont Mindszent
Működtető szervezet: Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ
Iroda: 6630 Mindszent Szabadság tér 37.
Telefon: 62-526-080, 30-670-7580
E-mail: kultura.mindszent@tanet.hu
Honlap: www.kellerkonyvtar.hu

Dokumentumok Impresszum